Исус го направи тоа!
Што СЕКОЈ човек треба да знае
   
(Кликнете на истакна погоре за да слуша)

S O ШТО не тој
ДАЛИ ? Божјиот Библијата ни уверува ШТО Исус Христос DID , и зошто.  

Библијата (Божјиотсамосигурен Зборот за човечката раса) ни кажува:Сите од нас се родени со грев природата. Ние тоа го наследиле одАдам и Ева - првите две создал луѓето - поради нивната непослушност (грев) на Бога. Исус Христос ја плати за духовно помилување на секого се Судниот ден со преземање на нивната казна умирајќи сурова смрт на крстот - тоа значи декавашитеказна.

Тоа е точно! Исус Христос го направи тоа!  Исус ја плати плаќање на откуп за вашиот вечен духовен простувања - Вашиот бесплатен ПОМИЛУВАЊЕ од вечната духовна смрт дојде Судниот ден .


Замислете да бидат во судницата, а судијата ја само сте осудени на смрт за кривично дело што го извршил. Исто така, да се замисли Исус Христос е вашиот адвокат. Исус Христос им вели на судијата (или со други зборови, Бог, небесниот Татко): "Ваша висост, сакам да ја отслужи казната за мојот клиент и да ја платат цената за неговиот / нејзиниот прекршоци од умирање наместо па мојот клиент може да се ослободи од на тој криминал / сторил. "можете ли да замислите некој прави такво нешто за вас ?!  Исус го направи тоа!

Се разбира дека може да се рече за себе, исто така, во тој момент: Јас не сум сторил ништо за да биде осуден да умре! Јас сум се лажно обвинети! "Што наводно се направи, Бог ?!" Еве ти одговор: Бог му ги дал 10 заповеди за луѓето да се задржи во Стариот Завет на Библијата. Секој кој ги прекршува само една од тие заповеди мора да биде казнет за кршење на нив против Бога. Од каде велат дека ?! Таа вели дека во Римјаните 6:23: За плата за гревот е смрт [ вечна страдање за една гревови], но бесплатниот дар од Бога е вечен живот во Христа Исуса, нашиот Господ. Дали некогаш сте се лажеле? Лажеа исто едно време? Секој од нас има излажав барем еднаш. Број 9 од 10-те заповеди вели: Ти не ќе лежат (сведочи лажно). Знаете што ни го прави? Непослушен греши лажго против Божјиот морален закон - Неговата 10 заповеди. ( Откровение 21: 8 , исто така, ни кажува она што Бог мисли дека лажел). Што само читаат над она што Бог вели за нашиот грев непослушен кон Него со кршење само ЕДЕН од Неговите морални закони: Платата на тоа е смртта. Емоционална - духовна смрт. Целосно одвојување од Бога и во агонија се мачат за нашите гревови, за сета вечност - целосно празнина на било љубов, мир, надеж, радост или простување од Бог никогаш повторно (инаку позната како пеколот). Но, тука е најдобрата вест БОЖЈИ! Можеме да добиеме прошка за сите нашата непослушност (гревови) против Бога Отецот и нашите гревови против други , СЕГА и да имаат сигурност СЕГА дека на Судниот ден, нашите гревови нема да се одржи против нас! Исто така, нашето име ќе биде напишано во книгата јагнињата на животот (Види: Откровение 20:15 ). Како што може да се ?! Со поставување на Исус Христос да ни ги прости гревовите и верувајќи дека Тој ни ги прости едноставно од страна на нашите прашува и доверба! Исус ќе го направи тоа! 1 Јован 1: 8-9 вели: Ако речеме дека немаме грев, се лажеме себеси, и вистината не е во нас. Ако ги исповедаме своите гревови, Тој е верен и праведен да ни ги прости гревовите и да н' очисти од секоја неправда. Така, ако се направи Исус, нашиот Господ и Спасител ... секој пат кога грешиме - имаме право да побара Исус Христос да ни ги прости нашите гревови (а) - да н' очисти како иако никогаш не згрешил - така што кога нашето срце ќе престане да чука, можеме да бидеме сигурни дека ние не ќе мора да страдаат вечно проклетство за нашите гревови. Исус Христос го направи она што никој не друго човечко суштество има направено или некогаш може да направи. Тој беше единствениот човек на оваа планета кој никогаш не згрешил . И бидејќи тој никогаш не згрешил, Тој е единствениот прифатлив жртва Бог Отецот ќе прифати да плати откуп плаќање за секој од нашите гревови. Тоа е едноставно неверојатно, не е тоа ?! Сепак, Исус го направи тоа! ЗОШТО?  Заради Неговата љубов за изгубени грешници. Никој од нас не знае кога нашето срце ќе престане да чука, не ние? Се многу охрабрени да склучи мир со Бога Отецот преку Исус Христос овој момент . Молете се и кажете му на Исус ви е жал за вашите гревови против Бога. Прашај го да те спаси од твоите гревови. Секојдневно го стави ПРВА во с' што мислите, велат и прават. Што е можно поскоро, да се вода крстен , и да побарате и доверба Исус да ве исполни со Светиот Дух (и да научат како да се остане полни секојдневно! ) За да може да бидат овластени од страна на Светиот Дух да уживате во читањето на Новиот Завет (Божјиот Последните завет Зборот за човечкиот род), и се покоруваш Бог има снимено за следбеници на Исус Христос да ги почитуваат (Тоа е добро за вас - ќе ви биде награден за тоа!). Се придружите на останатите христијански верници кои може да ви помогне да одговори на многу прашања најверојатно имаат, и кој ќе се моли за и да ги поттикне. Барање Исус Христос да биде вашиот личен Спасител, и што го прави Господ од вашиот живот е најмудрото решение Вие ќе го направиме.  Тоа ќе ви донесе вечен весела награди ... и Бог ќе биде задоволен дека имате

НЕ потроши вечниот целите Бог има планирано за вас!   Бог никогаш не се создадени да бидат залудно потрошени создавање на Неговите - никогаш не заборавајте дека - но тоа е до вас за да го работи во вашиот живот - дневно. Тој нема да те присили. Тој мора секогаш да бидат поканети. (Интимни односи никогаш не е одржлива на неодредено време со друго лице, без напор;. Ниту толку со Бога Се бара АКТИВНИ извршување . Од најпознатите посебна личност во вашиот живот  Бог сака вашиот активен извршување на него повеќе од било што друго во вашиот живот . Тој сака прво место - . не вториот и во толку прави ... НИКОЈ да Му е повеќе пожелно од вас тој, па со нетрпение желби! да се дојде до тоа сознание , драги еден, тој навистина го прави Овој живот е вашата почетна точка со вашиот.. љуби Создателот кој ќе трае цела вечност .)  

[Ве молиме молитва помине оваа на некој кој не може да се чуе она што Исус го направи за нив од страна умре на крстот. Да ја достави оваа на некој англиски или друг јазик, го направи пишување на интернет Барај:  Исус го направи ИТ ПРЕВОДИ Индекс ]

Ве молиме да копирате и залепите " Исус го направи тоа! " За да го споделат Евангелието

Исус го направи тоа!  
 

(Можете да поставите "Исус го направи тоа!" На вашиот Фејсбук страница - e-mail потпис - веб-сајт - Блог - видео, итн)

ВЕ МОЛИМЕ ДА ГО хартија копии од "Исус го направи тоа!", И да ги направи достапни за другите кои не слушнале оваа прекрасна вистина - верува во Господ да ви даде на креативен начин да ги добиете во рацете на оние кои не е јасно HEARD НА ДОБРИ ВЕСТИ.

(Изработка на копии за дистрибуција: Еве еден . Pdf документ )

За секој кој не имаат средства за да се печати една копија да имаат примероци направени, да се дистрибуираат, ние ќе ви испратиме копија од ова што Исус го направи тоа! страница испратени до вас во јазикот на вашиот избор. Едноставно ни е-мејл со барање примерок и да ги споделите со нас на кој јазик ќе се допаѓа во (Користете Google јазик Преведувач наоѓа во горниот лев агол на оваа страница за да ни кажете на кој јазик сакате вашата копија да биде во.) Бидете сигурни дека за да ни обезбеди на адресата за да го испратиме.

За сите кои живеат во континентална САД кои би сакале 50 бесплатни копии на Исус го направи тоа! да бидат достапни за другите, едноставно ни е-мејл нив се бара и ни даваат вашата поштенска адреса.

Нашата e-mail: ptoffice@precious-testimonies.com

Како оваа страница? Испрати на пријател! 

ДОМ